Slideshow Image 1

RAIA Residential Award For Houses NSW 2010

This four level concrete, steel and glass residence is located on a narrow sloping east facing site in the established eastern suburb of Bellevue Hill in Sydney. The fall in the site produced a stepped plan; each subsequent floor providing a roof terrace for that level; from which there are extensive views over Rose Bay and Sydney Harbour. The plan is narrower from North to South than the predominant street pattern, to allow greater breathing space between it and its neighbours, and deeper penetration of light and air internally. Each elevation responds to its particular condition, which has in turn generates the character and expression of the house. The tightness of the site means that it is appreciated at an intimate level and is not objectified; therefore it focuses on detail and user experience.